Start

Om mig

From up north

Uppgift

I kursen redaktionell design var våran slut uppgift att ta fram en tidnings layout för valfri tidning. Vi fick helt på egen hand bestämma innehållet och uppgiften gick ut på att ta fram layout och känsla åt tidningen och dess innehåll. Det var inte nödvändigt att ta en redan befintlig tidning utan man fick skapa sin egen dröm tidning.

Bakgrund:

Då jag själv har en bakgrund som jägare och alltid varit förtjust i vildmarken bestämde jag mig för att skapa min dröm tidning utifrån vildmarksintresset. Som det ser ut idag på tidningshyllan finns det jakttidningar och det finns fisketidningar, men ingen har än så länge tagit fram en hybrid av dessa båda. Jag ville skapa en tidning som skulle andas vildmark ända ut i fingerspetsarna, och genom att kombinera jakt och fiske med bushcraft. Bushcraft är i grund och botten ett modernare begrepp för överlevnadsteknik och handlar om att överleva på naturens resurser medan man vandrar i naturen http://bushcraftsverige.se. På detta sätt skulle jag kunna skapa den helhets upplevelse som jag tror att många vildmarksintresserade drömmer om.

Resultat:

Tidningen skulle innehålla långa och korta artiklar om vildmarksresor & upplevelser från hela norra halvklotet inom jakt, fiske och bushcraft. För att ge bästa möjliga återspegling och känsla skulle en fotograf och journalist vara med på resorna, detta för att skilja sig från dagens tidningar som främst använder inskickat bildmaterial. Det skulle även finnas med artiklar om utrustning, tekniker & metoder som är intressant inom områdena.

THIS IS A MAGAZIN LAYOUT SKETCH FROM SCHOOL PRESENTATION AT BERGHS SCHOOL OF COMMUNICATION, STOCKHOLM, SWEDEN 26/4/2016. I HAVE NO RIGHTS TO THE IMAGES, AND THEY ARE ONLY USED AS SKETCHES TO SHOW MY CONCEPT AND LAYOUT.